Kallbad har länge använts av professionella atleter för att maximera återhämtningen efter intensiv träning och ses allt oftare på spa och medicinska kliniker. Med IceTub kan du nu dra nytta av de positiva effekterna hemma hos dig och optimera din träning


Fördelar med kallbad för dig som tränar

1. Kallbad påskyndar återhämtningen

Efter att du avslutat ditt träningspass genomgår din kropp en process där den ökar syretillförseln och rensar ut gifter. Mer specifikt sköljer den bort föreningar som kallas mjölksyra, vilket är ansvarigt för trötthet och ömhet i musklerna. Ju mer intensiv träningen är, desto mer mjölksyra produceras.

Genom att ta ett kallbad drar blodkärlen ihop sig, vilket underlättar kroppens förmåga att rensa ut mjölksyra. Det hjälper också till att minska svullnad. När du sedan lämnar badet vidgas blodkärlen igen och möjliggör en ström av "nytt" blod. Det här blodet är rikt på syre, vilket gör att det snabbt kan börja arbeta för att hjälpa musklerna att återhämta sig.

2. Kallbad minskar effekten av träningsvärk

Genom kallbad och att kyla ner musklerna efter träning kan du minska den inflammatoriska reaktionen som uppstår. Kallbad och kylan gör att musklerna drar ihop sig och därmed minskar blodflödet till dem. Detta begränsar träningsvärken, vilket innebär att du kommer känna mindre smärta eller stelhet efter träningen.

3. Kallbad justerar kroppstemperaturen inför tävling

Upplev maximal prestation genom att använda kallbad innan ett evenemang, som till exempel ett löplopp i varma och fuktiga förhållanden. Att hitta rätt temperatur är avgörande för att kroppen ska kunna prestera på topp. Genom att sänka kroppens kärntemperatur innan prestationen kan denna metod vara en effektiv strategi. Genom att skapa en balans i kroppens temperatur kan den hjälpa till att upprätthålla homeostas och reglera kroppstemperaturen under hela evenemanget, vilket i sin tur kan bidra till att maximera din prestation

4. Kallbad fungerar som smärtlindring

Upplev omedelbar lättnad och förbättra känslan i kroppen genom att ge dig själv en dos av kylan i ett kallbad. Det kan vara den perfekta lösningen för att lindra ömhet och smärta och helt enkelt få kroppen att känna sig bra igen. Genom att stimulera frisättningen av endorfiner kan det här snabba och effektiva knepet ge omedelbar akut lindring för ömma muskler. Teorin bakom det här är att kallt vatten, likt övrig smärtlindring, kan minska träningsvärken genom att blockera den inflammatoriska processen som orsakas av träningen.

5. Kallbad ökar ämnesomsättningen

Maximera din träning genom att dra nytta av den ökade ämnesomsättningen som kommer med ett kallbad. När du utsätter kroppen för kylan måste den använda mer metabolisk energi för att hålla kärntemperaturen på en optimal nivå. Denna effekt kan vara kvar under en längre tid även efter att du har lämnat badet.

6. Kallbad hjälper dig att sova bättre

Ett kallbad kan spela en avgörande roll för att sänka din kroppstemperatur och samtidigt frigöra melatonin, ett sömnhormon som är känt för att förbättra sömnkvaliteten. Denna metod kan vara särskilt effektiv under varma månader när det kan vara svårt att hålla sig sval innan läggdags. Genom att använda isbad som en del av din återhämtningsstrategi kan du optimera din sömn och på så sätt ge din kropp den nödvändiga återhämtningen för att prestera på toppnivå.

För både motionär och proffs

De positiva effekterna av kallbad kan upplevas av alla som tränar oavsett nivå man tränar på. Alla som vill påskynda sin återhämtning och optimera sin träning kan använda IceTub för att förbättra sina resultat

10 minuter räcker

Du uppnår fördelar från kallbad redan efter 10-15 minuter vilket man enkelt kan lägga in som rutin i slutet på sina pass. För maximala fördelar bör du bada kallbad inom 20 minuter efter ditt träningspass

Kallt vatten räcker!

För att uppnå optimala resultat bör temperaturen på ett kallbad vara ungefär 10°C. Dock uppnår man positiva effekter i temperaturer som sträcker sig mellan 2°C och 16°C. Man måste alltså inte frysa hela tiden för att dra nytta av kallbad

Hitta ditt fokus

Kallbad har positiva effekter på mental återhämtning. Den kalla temperaturen bidrar till att lindra stress, förbättra humöret och främja avslappning. Kallbad är en fördelaktig metod för att återställa balansen och främja övergripande välbefinnande.

Frågor & Svar

Ja, IceTub är konstruerat för att fungera under alla säsonger olika klimatförhållanden. Du kan njuta av badets fördelar oavsett om det är sommar eller vinter.

IceTub är utformat för att hålla vattnet kallt under en längre tid. Designen har tre lager av isolering som hjälper till att hålla vattnet vid önskad temperatur. Den exakta tiden beror på flera faktorer, såsom omgivningstemperaturen och användning av locken. Generellt sett kan IceTub behålla vattnet kallt i flera dagar.

Det fungerar utmärkt att använda IceTub i din lägehet, placera den enkelt och smidigt på balkongen.

Ja - sätt på de hopfällbara benen, fyll upp med vatten och sedan är du klar att bada. Du kan sedan förvara iceTub med vatten i, då sätter du på det skyddande locket eller så tömmer du IceTub.

Ja, IceTub har en mjuk insida för att göra det bekvämt för dig som badar. Det ingår även en nackkudde som ger extra stöd och komfort under ditt badande

Redo att börja kallbada?