IceTub isbad

Tips inför till ditt första kallbad

För dig som uppskattar hälsa och välmående är ett kallbad den perfekta aktiviteten för att återuppliva din energi och känna dig levande.

Forskning har visat att kyla kan ha fantastiska hälsofördelar för din kropp och ditt sinne. Genom att ta ett kallbad kan du öka din ämnesomsättning, stärka ditt immunförsvar och minska stressnivåerna. Det är som en boost för hela din kropp!

Innan du tar ditt första kallbad vill vi ge dig några tips på vägen. Genom att förbereda sig på bästa sätt kan  kallbad blir en naturlig del av din livstil så att du kan dra nytta av hälsofördelarna och må bättre året runt!

IceTub Kallbad Isbitar

Hur länge ska jag stanna i?

Tre minuter är tillräckligt lång tid för att dra nytta av de mest önskvärda fördelarna med kallbad, såsom förbättrad reglering av blodsocker och fettförbränning. Med det sagt, om temperaturen är vid 10 grader Celsius eller strax under kan kroppen klara av betydligt längre än tre minuter. Det viktigaste här är att lyssna på din kropp - det innebär att kliva upp så snart som möjligt eller strax efter att du börjar huttra. 


Hur får jag ut mesta möjliga av min upplevelse?

Att doppa hela kroppen när du kliver ner i kallbadet hjälper dig att få ut mesta möjliga av din upplevelse. Den totala kroppsnedsänkningen exponerar hela kroppen, sköldkörteln och nackens baksida för kylan, vilket framkallar en större hormonell respons. Efter den första nedsänkningen kan du också doppa ansiktet periodvis under hela badet, vilket fortsätter att sända en signal till nervsystemet och säkerställer att du får de fördelar du strävar efter. Kom ihåg att andas genom näsan hela tiden och påminn dig själv om att det blir lättare efter den första minuten.

Kallbad är verkligen en njutbar metod - en som du kan bygga en mycket trevlig relation med. Det är inte menat att vara tortyr, och det är viktigt att respektera och uppskatta det för alla fördelar det kan ge dig, inklusive den omedelbara fördelen av att känna dig mer vaken och närvarande. Den viktigaste aspekten av denna metod är att njuta av den fullt ut!

Lycka till och njut!

Tillbaka till blogg